Pokerturneringar till sjöss 

För den som är ute efter en kryssningsupplevelse med extra allt och “en dos av lyx och attityd” kan Virgin Voyages vara rätt leverantör. Virgin Voyages är entreprenören Sir Richard Bransons skapelse och ett kryssningsföretag som enbart riktar sig till vuxna resenärer. Resenärer får en unik möjlighet att uppleva världen från ett nytt perspektiv i en miljö som genomsyras av både avkoppling och fest.

Virgin Voyages fartyg präglas av en sofistikerad stil där man inkorporerat samtida konst och kreativa element för att ge resenärer en visuell fröjd för ögonen. Här finns gastronomi i världsklass och underhållning ombord som är dynamisk och pulserande och som omfattar nattklubbar och barer. Väl ombord kan du ägna dig åt allt från att tatuera dig på fartygets tatueringssalong Squid ink, gå på dragshow och ägna dig åt yoga. Enligt de senaste nyheterna kan man numera även ägna sig åt poker ombord när Virgin Voyages samarbetar med World Poker Tour för att lansera det första permanenta pokerrummet på ett kryssningsfartyg – mer om det längre ned.

Pokerbranschen – en innovativ bransch

Att pokervärlden nu även representeras till sjöss kan te sig banbrytande. Nyheten bör dock ses i ljuset av att pokerbranschen historiskt sett alltid varit en innovativ och framåtblickande bransch. En gång i tiden fanns bara fysiska pokerrum men allt ändrades i början av 2000-talet när ett gäng pionjärer började experimentera med digitala rum för poker i form av olika plattformar och sajter för att utöva spelet.

Branschen utvecklades, och för svenska spelare finns idag hundratals lokala och internationella sajter att välja mellan när man vill spela poker. De landbaserade pokerrummen förblev alltjämt aktuella och samexisterar idag sida vid sida med digitala plattformar. Pokervärldens strävan mot att ta sig in i nya miljöer och ständigt utvecklas vidare har dock inte upphört. Eftersom spelet redan utövas online i mångt och mycket är steget inte långt till att expandera pokern även till sjöss. Vem vet – nästa gång är det kanske dags för pokerrum i rymden?

Virgin Voyages samarbete med World Poker Tour

Det första permanenta pokerrummet ombord på ett kryssningsföretag är numera verklighet tack vare Bransons Virgin Voyages och World Poker Tour. Det var i samband med ett pressmeddelande i april 2023 som VV tillkännagav att man inlett partnerskap med en viktig aktör inom pokerbranschen, World Poker Tour (WPT), för att ge spelare chans att ägna sig åt poker ombord kryssningsfartyg.

Tanken är att ge resenärer och spelare en oförglömlig och förstklassig pokerupplevelse ombord fartyget Scarlet Lady som vanligtvis har avgångar på fem nätter från hamnen i Miami. I pokerrummet “WPT at Sea” har man skapat en pokeranläggning som bland annat bjuder på åtta skräddarsydda pokerbord och personal bestående av professionella dealers. Miljön är unik och oslagbar med utsikt över böljande vågor utanför fartygsfönstret. Pokerrummet erbjuder både utbildning och spel och turneringar med olika insatser. Eftersom Virgin Voyages enbart riktar sig till vuxna är partnerskapet genomförbart. World Poker Tour är en välrenommerad aktör som förknippas med internationellt tv-sänd gaming och underhållning. Bolaget är verksamt inom landbaserade turneringar, teve, online och mobil.

Avslutande prognos

Att pokern nu tagit steget till havet innebär ett stort steg för spelets utveckling och expansion. Det återstår att se vilka andra branscher och aktörer pokerindustrin väljer att samarbeta med framöver för att ta nya marknadsandelar. Att det rör sig om en bransch som alltid legat i framkant är något som kan tas för givet. Länge var landbaserade anläggningar den enda platsen (förutom i privata sammanhang) som man kunde utöva poker.

Allt detta ändrades i samband med uppkomsten av digitala plattformar för poker som började växa fram under tidigt 2000-tal. Dessa plattformar förväntas utvecklas ytterligare. Prognoser i branschen pekar på att interaktiva och uppslukande spelupplevelser genomsyrade av AI och VR-teknik kommer att få allt större utrymme. Från att ha rört sig bort från landbaserade miljöer för drygt tjugo år sedan noterar man nu en vilja från spelarnas håll att spela flexibelt och fritt men med samma upplevelse som man typiskt sett får i ett pokerrum.

Relaterade