Kriminella berättelser i hockey

Hockey innehåller en massa historier relaterade till brott på ett eller annat sätt.  Axel Lindholm föreslår att man återkallar flera tomter.

Kriminella berättelser i hockey

Hockey, som alla andra sporter, förblir inte alltid inom ramen för rättvist spel och konkurrens. Under hockeyns långa historia har det förekommit flera välkända fall relaterade till brottslig verksamhet, från incidenter på isen till problem utanför planen. Denna artikel undersöker flera liknande fall för att förstå problemets omfattning och dess inverkan på hockeysamhället.

De vanligaste kategorierna av brottmål i hockey:

  • Våld på is;
  • Dopinganvändning;
  • Ekonomiskt bedrägeri;
  • Alkohol-och drogmissbruk.

Kriminella berättelser i hockey skrämmer inte bara fans och förstör sportens rykte utan betonar också behovet av strikta regler och etiska normer för att bevara spelets integritet och integritet. Vissa berättelser kan även hittas i spelautomater som publiceras av licensierade online casinon. Organisationer som NHL och International Hockey Federation (IIHF) bekämpar aktivt kriminella manifestationer i hockey genom att skärpa disciplinära åtgärder och öka medvetenheten om spelarna om konsekvenserna av deras handlingar.

Todd Berthuseys Berättelse

Händelsen är kopplad till attacken från Vancouver Canucks-spelaren Todd Bertusy på kaptenen för Colorado Evlastics av Pates under en av spelen.

Den 26 mars 2004, under en match mellan Vancouver och Colorado, närmade sig Tod Bertuzi Evlastix Pates bakifrån och slog honom hårt i huvudet, med målet att skada honom. Efter slaget förlorade Pates medvetandet och föll på isen, där han förblev orörlig i flera minuter. Resten av spelarna kom omedelbart i en scuffle, och domaren gav omedelbart Bertusy ett kort med borttagning.

Konsekvenserna av denna attack var tragiska för både spelare och hela ligan. Pates fick allvarliga skador: han bröt höfthalsen, hade ryggmärgsskada och drabbades av hjärnskakning. Han var tvungen att genomgå en komplicerad operation och genomgå en lång återhämtning. Som ett resultat bröts Pates professionella karriär av denna attack, och han kunde inte återvända till isen.

Som ett resultat av händelsen avbröts Todd Bertuzi omedelbart från Vancouver Canucks-laget och förbjöds från någon aktivitet i NHL fram till slutet av säsongen. Därefter avbröts hans kontrakt med Canucks, och han befanns skyldig till överfall på Pates och olaglig handling på domstolen. Bertuzi stämdes och dömdes till böter på 292 000 dollar och 1 467 timmars obligatorisk samhällstjänst.

Historien om Danny Heath

Heath var en professionell ishockeyspelare och spelade i NHL i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet. 2005 greps han och åtalades för att ha organiserat mordet på sin fru Christina Hansen, med vilken han var i skilsmässa. Enligt åklagaren anställde Heath en lönnmördare för att döda sin fru och få försäkringspengar.

Utredningen avslöjade att Heath lovade mördaren 50 000 dollar för att slutföra uppgiften, och gav honom också information om Kristinas arbetsplats och studier för att hjälpa till att planera brottet. Planen misslyckades dock, och mordet ägde inte rum.

Efter hans arrestering började en rättegång, som lockade mycket uppmärksamhet från allmänheten och hockeyfans. Under rättegången presenterades bevis, vittnesmål och vittnesmål för att stödja anklagelserna mot Heath. År 2006 dömdes han för att ha organiserat ett mordförsök och dömdes till 7,5 års fängelse. Han tillbringade större delen av sitt straff i fängelse och släpptes 2011 efter en minskad straff och för gott uppförande.

Berättelsen om David Frost

David Frost var en karriärhanteringsagent för hockeyspelare och tillhandahöll rekryterings-och stödtjänster för unga NHL-spelare. Men hans affärsmetoder var extremt mörka och kriminella. Frost fick ett särskilt inflytande på den unga begåvade hockeyspelaren Michael Rozzi, som ville nå stora höjder i NHL. Han lovade Rozzie hjälp med karriärtillväxt, men kräver i gengäld full kontroll över sin ekonomi och sitt liv.

Det blev snart klart att agenten hade involverat Rozzie i ett antal tvivelaktiga finansiella transaktioner, inklusive att ta lån för stora belopp och använda dem för personliga intressen. Han tvingade också Rozzie att betala höga provisioner för sina tjänster som agent, och dessa provisioner översteg ofta 40% av det totala beloppet av hockeyspelarens kontrakt. När Rozzie började inse vad som hände med honom berättade han för sina föräldrar om allt, som omedelbart kontaktade brottsbekämpande organ. Frost greps och åtalades för bedrägeri, förtroendebrott och andra ekonomiska brott.

Under utredningen visade det sig att Frost hade en lång historia av manipulation och utnyttjande av unga hockeyspelare. Han använde sitt inflytande och auktoritet i NHL-miljön för att locka unga spelare och kontrollera deras karriärer och ekonomi. 2008 dömdes David Frost till 10 års fängelse för bedrägeri och förtroendebrott. Han diskvalificerades också från att arbeta i hockeybranschen i 10 år efter att ha avtjänat sitt straff.

Även om de flesta hockeyspelare är positiva och professionella idrottare, visar kriminella incidenter i hockey att problem kan uppstå inom något område av livet, inklusive sport. Det är viktigt att någon form av våld eller olaglig verksamhet straffas hårt för att hålla sporten i ett säkert och ärligt tillstånd för alla dess deltagare och fans.

Relaterade