5 tips på roliga sällskapspel för båtsemestern

Det kommer stunder under båtsemestern då det kan behövas lite mer än vackra vyer, bad och fiske för att alla ska förbli glada och lugna. När barn kommer med så är det verkligen klokt att se till att det finns lämpliga sällskapsspel för alla åldrar på båten. Låt oss ta en titt på 5 populära spel som kan passa perfekt för båtsemestern.

1. Spela Finns i sjön på sjön!

Detta klassiska kortspel är perfekt för alla åldrar och kan enkelt spelas på en båt. Målet är att samla ihop fyra kort av samma slag. Spelare frågar varandra om kort för att skapa stavar och den som blir av med alla sina kort först vinner. Det är enkelt att lära sig och roligt för både barn och vuxna. 

Det går att spela Finns i sjön med olika typer av kortlekar så om ni har vattentäta Uno-kort eller liknande med er på båten kan detta också användas. Se bara till att du har reglerna klart för dig så att du kan förklara på ett bra sätt för yngre som vill bara med. Så här spelar man Finns i sjön med valfri kortlek.

2. Skattjakt på och omkring båten

Använd båten och dess omgivningar för en spännande skattjakt. Göm små ätbara skatter runt båten (kexchoklad fungerar bra) och skriv ledtrådar för att hitta dem. Denna lek kan anpassas för alla åldrar och är perfekt för att uppmuntra utforskning och problemlösning. 

Om det regnar är det bara att dra på en seglarjacka och se till att alla kommer ut. Livet i kajutan bra mycket drägligare när energi kan brännas på skattjakt på däck eller vid strandkanten!

3. Locka fram skratt med sjömanscharader

Det här är en rolig twist på den traditionella charadleken. Välj teman relaterade till sjöfart, livet till havs eller båtresor. Spelarna turas om att agera ut ord eller fraser utan att använda tal medan de andra gissar. Detta är ett fantastiskt spel för att få alla att skratta och delta.

4. Kaptenen säger…

Det här är en variation av Simon säger. Leken passar perfekt för yngre barn såväl som lekfulla vuxna. En person är kapten och ger kommandon som Kapten säger, kasta loss! eller Kapten säger, dyk som en delfin! Om kaptenen inte säger Kapten säger först och någon utför kommandot så är de ute. Detta spel är underhållande och hjälper till att bränna energi. Fungerar bra på båten, bryggan och stranden.

5. Sjö-quiz

Skapa ett frågesportspel med frågor om havet, båtar, marint liv och allt relaterat till sjön. Detta kan vara både utbildande och roligt och anpassas efter åldersgruppen. Leken kan till och med användas för att deltagarna ska lära sig segla bättre. 

Det går bra att dela upp deltagare i lag och det kan vara så enkelt som att ställa frågor muntligt eller skapa ett spelbräde. Dessutom kan man ju få belöningar när man svarar rätt av olika slag.

Packa kortleken inför nästa båtsemester!

Det stämmer att segling är en hobby för alla och att det alltid finns något att göra på och omkring en båt. Men kom ihåg att det också kan komma stunder då det blir lugnt eller svårt att syssla med saker på däck. Då kommer du att vara glad över att ha tagit med kortlek, papper och penna och kanske en lösmustasch eller två för spännande charader!

Relaterade

  • Förstå vinstlinjer: Nyckeln till framgångsrikt slotsspel

  • Risker med skulder och hur man undviker skuldfällor

  • Kriminella berättelser i hockey